pirmdiena, 2010. gada 31. maijs

EasyTone skandālists

LIELBRITĀNIJĀ VĀRDA "DIBENS" DĒĻ AIZLIEGTA SPORTA APAVU REKLĀMA

2010-05-29


LETA

Glāzgovas varasiestādes aizliegušas izmantot kādu sporta apģērbu un apavu zīmola "Reebok" reklāmu, atzīstot to par nepiedienīgu vārda "dibens" lietojuma dēļ.

Jauno sporta apavu "EasyTone" reklāma vēsta: "Labākas kājas un dibens ar katru soli" (Better legs and bum with every step). Bija plānots, ka reklāmas plakāti tiks izvietoti uz pilsētas taksometriem.

"Reebok" pārstāvji norādīja, ka reklāma tikai stāsta par apavu priekšrocībām. "Mēs tikai reklamējām kurpju pāri, kas palīdz nostiprināt kājas un pēcpusi, saskaņā ar "Reebok" globālo [reklāmas] kampaņu."

Tomēr Glāzgovas padomes licencēšanas un kontroles komisija nobalsoja pret reklāmas izvietošanu, uzskatot, ka tā ir pārāk nepiedienīga. Kad sporta veikalu tīkla "The Greaves Sports" pārstāvis Stīvens Makreinors sēdes laikā norādīja uz dubultstandartiem, atgādinot, ka uz taksometriem tiek atļauts izvietot reklāmas, kas reklamē striptīzbārus, viņš tika padzīts no sapulces.

Viņš arī norādīja, ka šāds lēmums ir nejēdzīgs šajos "sarežģītajos ekonomiskajos laikos", un padome ir apliecinājusi, ka tai "trūkst ekonomiskas izpratnes un tā nerūpējas par vienu no stabilākajām vietējām uzņēmējdarbības nozarēm".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru